Portakallı Brüksel Lahanası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Brüksel Lahanasının Faydaları

Küçük yumru şeklinde, kalınca kat kat yaprakları bulunan bir sebze türü. ABD ve Avrupa’da çok tüketilen brüksel lahanası ülkemizde son yıllarda daha çok tüketilmeye başlandı. Minyatür lahanaları andıran keskin kokulu bu sebze, ceviz büyüklüğüne gelince tüketilmeli. C vitamini bakımından zengindir. Kaynar suda haşlanarak pişirilen brüksel lahanası, özellikle et yemekleri yanında servis edilir. Tereyağlı ve krema ile tatlandırılır. Salatalarla soğuk olarak da servis yapabilirsiniz. Dondurmaya da uygun olan bu sebzenin sap kısmını ve bir iki dış yaprağını ayırdıktan sonra sirke ile yıkayıp, buzdolabı poşeti içinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Portakallı Brüksel Lahanası Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanaların dış kabuklarını temizleyip yıkayın. Tuz ilave etitğiniz kaynayan suda ya da buharda pişirin. Pİşen pırasaları ortadan ikiye bölün.
  2. Tereyağını tencereye alın. Eriyince küçük doğradığınız soğanları iyice kavurun. Lahanaları ekleyip soteleyin.
  3. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyip 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İsteğe göre sıcak ya da ılık servis yapın.


Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği