Pırasalı Samanyolu Kebabı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasalı Samanyolu Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasalı Samanyolu Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 15 gr tereyağını tencerede eritip etleri ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar (et suyunu çekerse tekrar su ilave edebilirsiniz) pişirin.
  2. Taze soğan saplarını verev doğrayın ve ete ilave edip 2-3 dakika pişirin.
  3. Patatesleri soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Pırasaları temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin ve yoğurda ilave edin.
  4. Tereyağının kalanını tencerede eritip sırasıyla havuç, patates ve pırasayı ekleyin. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar (gerekirse 3 çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz) soteleyin.
  5. Ocaktan alıp sıcak olarak muhafaza edin. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Yoğurtlu sebzeyi servis tabağına yerleştirin. Ortasına etleri ilave edip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Kebap Tarifleri Pırasalı Tarifler Yöresel Tarifler Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği