Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kapuska lahana ile hazırlanan, kış aylarının sevilen lezzetlerinden biridir. Sizler için pastırmalı kapuska nasıl yapılır anlattık. İşte, sofralarınıza çok yakışacak, lezzetli, pastırmalı kapuska yemeği:

Nefis kapuska yemeği tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska Tarifi İçin

Malzemeler

Pastırmalı Ve Mercimekli Kapuska

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lahanayı ortadan ikiye kesip incecik şeritler şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. Pastırmaları iri dilimlere kesin.
  2. Tereyağını tencerede eritip soğan ve eti soteleyin. İki çorba kaşığı suda ezilmiş salçayı ve lahanayı ilave edip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  3. Üzerine suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pirinç, mercimek ve tuzu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp pastırmaları ilave edin. 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği