Kabak Bayıldı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabak Bayıldı Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Bayıldı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları ikiye kesip içlerini çıkarın. İçini hazırlayıncaya kadar çukur bir kapta süt içerisinde bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Soğan, domates, sarımsaklar, tuz ve toz şekeri bir tencereye alıp harmanlayın.
  3. Kabakların içlerine karışımdan paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilınınca servis tabağına alıp servis yapın.

Patlıcanla hazırlanan klasik imam bayıldı tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği