SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Ekşili Pırasa
Ekşili Pırasa
Güncelleme tarihi:
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Pırasa Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg pırasa
4 soğan
4 domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Çeyrek demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
Ekşili Pırasa
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pırasaları iyice yıkayın. Dış kabuklarını soyun. Baş kısımlarını kesip 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın.
Her parçayı ince kıyın. Bir tencerede kaynar suya atıp 15 dakika haşlayın.
Soğanları halka doğrayın. Başka bir tencereye alın. Yarım su bardağı zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun.
Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri, salça ve tuzu ilave edip karıştırın.
Haşlanmış pırasaları tencereye ekleyin. Bir çay bardağı su ilave edip 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Ocaktan alınca üzerine limon suyu dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Vegan Yemek Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Kış Türlüsü Tarifi
Borani Tarifi
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi