Brüksel Lahana Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brüksel Lahana Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Brüksel Lahana Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brüksel lahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içleri oyun. Soğanları soyup kıyın.
  2. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, salça, pirinç, 1 çorba kaşığı su, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  3. İç malzemeyi brüksellahanaların içlerine paylaştırın. Ağızları yukarı gelecek şekilde düz tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
  4. Kalan yağ ve 1 tutam tuz ilave edip üzerini porselen tabakla kapatın. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  5. Porselen tabağı çıkarıp kiraz domatesleri ilave edin ve 5 dakika daha pişrip ocaktan alın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi
Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Meftune Tarifi