Bezelyeli Kiş
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis ve pratik bezelyeli kiş nasıl yapılır? Gelin, çay sohbetlerini güzelleştirecek garnitürlü kiş tarifine başlayalım.

Bezelyeli Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Üst krema için

Bezelyeli Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu ve yumurta sarılarını hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru, un serpilmiş zemine alıp merdane ile ince açın. Fırın kalıbını yağlayıp un serpin.
  3. Hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatalla yer yer delin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Krema, yumurtalar ve peyniri çukur bir kapta karıştırın. Bezelye, mısır ve tuzu ekleyip harmanlayın.
  6. Bezelyeli kremayı kişin içine döküp yayın. Tereyağını doğrayıp bezelyeli kremanın üzerine serpiştirin.
  7. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kış Türlüsü Tarifi
Borani Tarifi
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi