Baharatlı Mısır Buğulaması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Mısır Buğulaması Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Mısır Buğulaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Mısırların yapraklarını ve püsküllerini temizleyip her birini üç eşit parçaya kesin. Zencefil, ezilmiş sarımsak, baharat, tuz ve suyu bir kapta karıştırın. Mısırları hazırladığınız baharatlı karışıma bulayıp alüminyum folyoya sarın. Düdüklü tencereye yeteri kadar su ilave edin ve buğulama sepetini yerleştirin.Suyun sepetin seviyesine geçmemesine dikkat edin. Mısırları sepete özenle yerleştirip yaklaşık 1 saat buharda pişirin. haşlayın. Ilınınca alüminyum folyodan mısırları çıkarın. Dilerseniz ızgara etlerin yanında servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği