Bulgurlu Karalahana Köftesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam bir C vitamini deposu olan karalahana aynı zamanda A, B, E vitaminleri, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir açısından da oldukça zengindir. Farklı bir lezzette köfte hazırlamak istiyorsanız, bulgurlu karalahana köftesi tam size göre. Biber, soğan ve baharatlarla zenginleştirilen bulgurlu karalahana köftesi için detaylara geçelim.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla mercimek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Bulgurlu Karalahana Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Bulgurlu Karalahana Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru kapaklı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave ederek 15 dakika demlenmeye bırakın. 
  2. Karalahanayı yıkadıktan sonra incecik olana kadar rondodan geçirin.
  3. Bir tencereye alıp üzerine 1.5 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
  4. Lahanalar yumuşadığında bir süzgeçten geçirip suyunu tamamen süzün ve bulgura ekleyin.
  5. Yeşil biberleri ve soğanı da rondodan geçirerek bulgura ilave edin. Son olarak yumurta, un, tuz ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun. 
  6. Sıvı yağı bir tavada yüksek ateşte iyice kızdırın. Hazırladığınız harçtan dolu bir kaşık alıp yağa bırakın ve kaşıkla üzerini hafif düzleştirin.
  7. Arkalı önlü kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. 
  8. Yoğurda hardalı ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın ve karalahana köfteleriyle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Fırında mantar köftesi