Sucuklu Mantar Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sucuklu Mantar Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Sucuklu Mantar Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  2. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin. Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
  3. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin.
  4. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Alternatif olarak etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Beşamel Soslu Fırın Tavuk Tarifi
Fırında Baharatlı Patates Tarifi
Beşamelli Kıymalı Güveç Tarifi
250 Gram Kıymayla Patates Musakka Tarifi
Portakallı Ördek Tarifi
Kaşarlı Karnıyarık Tarifi