Fransız mutfağının en özel ve zarif yemeklerinden biri olan portakallı ördek tarifi, yoğun ve lezzetli ördek etini turunçgilin ferahlatıcı aromasıyla buluşturuyor. Özel davet sofralarına, yılbaşı yemeklerine veya şık akşam buluşmalarına çok yakışan bu klasik lezzet; çıtır derisi, sulu iç kısmı ve karamelize portakal sosuyla damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Bal ve taze otlarla hazırlanan sosu sayesinde gurme bir deneyim sunan portakallı ördek tarifi, hem geleneksel hem de modern mutfaklarda farklı yorumlarla sofraları süsleyen prestijli bir ana yemek olarak öne çıkıyor. Peki; portakallı ördek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Patates Püresi Yatağında Ördek tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon portakallı ördek kaç kaloridir?
Bir porsiyon portakallı ördek 360 kaloridir.
Ördek yerine:
Portakal yerine:
Bal yerine:
Baharat ve Ot Alternatifleri
Aroma Destekleri