Kuşkonmazlı Fırın Somon
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşkonmazlı Fırın Somon Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşkonmazlı Fırın Somon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazların sap kısımlarındaki kabukları bir soyacak yardımıyla boyuna çekerek, ince bir şekilde soyun. Büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
  2. Somon filetoların derilerini ve fazla yağlı kısımlarını ayıkladıktan sonra iri küpler halinde kesin
  3. Temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Limon kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeledikten sonra limonun suyunu sıkın.
  4. Oda sıcaklığında beklettiğiniz  Tuzlu Tereyağı’nı; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
  5. Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla karıştırın.
  6. Büyük kareler halinde 4 adet yağlı kağıt kesin. Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırdıktan sonra yağlı kağıtları bohça şeklinde kapatın.
  7. Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, limonlu somon tartar tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci