Ispanaklı Erişte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Erişte Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Erişte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erişteyi haşlayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
  2. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. İri parçalar halinde doğrayıp soğana ilave edin. İnce doğradığınız sosisler, ezdiğiniz sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Erişteyi yağlanmış bir fırın kabına alın. Üzerine ıspanak ve rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ekleyip karıştırın.
  4. Bir kasede çırptığınız yumurta ve yoğurt karışımını döküp kalan kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ev yapımı erişte tarifine göz atabilir, hazırladığınız erişteleri farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Makarna Tarifleri Fırın Yemekleri Ispanaklı Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci