Fırında Musakka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Musakka Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı harç için

Kremalı sos için

Üzeri için

Fırında Musakka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin.
  2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  3. Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
  4. Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
  5. Kremalı sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun.
  6. Süt ve kremayı ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  7. Patlıcanları hafif yağladığınız fırın kabının tabanına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ekleyip tekrar patlıcan dizin.
  8. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste kremalı sostan yayıp, rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, zengin besin değerleri ile sunulan patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci