Fırında Ispanaklı Patates
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Ispanaklı Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Ispanaklı Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Kabuklarını soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  2. Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. Domatesleri boyuna ikiye kesin. Ispanakları temizleyip saplarını kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
  3. Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesleri ekleyip hafifçe soteleyin. Ispanak yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  4. Haşlanmış ve doğranmış patatesleri bir kaba alın. Tereyağı, krem peyniri ve rendelenmiş Mihaliç peynirinin yarısını ekleyin.
  5. Patatesleri ezerek diğer malzemelerle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırın kabına zeytinyağı sürüp patates püresinin yarısını kaba yayın.
  6. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Domatesli ve ıspanakları karışımı üzerine ekleyin. Pürenin kalanını harcın üzerine yayın.
  7. Kalan Mihaliç peynirini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Hafif ılındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Ispanaklı Tarifler Patatesli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates
Patates Oturtma
Fırında Bütün Karnabahar
Airfryer'da Kaşarlı Mantar
Yürek güveci