Yumurtasız Mücver
Selin Hıdır
738 Tarif       0 Takipçi
Yumurtasız Mücver
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumurtasız Mücver Tarifi: Klasik mücver tarifine alternatif arayanlar için harika bir seçenek olan bu yumurtasız mücver tarifi, hem hafifliği hem de pratikliğiyle mutfağınızın favorilerinden olacak. Hayvansal ürün kullanmadan da çıtır çıtır mücverler yapabileceğinizi kanıtlayan bu yumurtasız mücver tarifi, özellikle vegan beslenenler ya da yumurta tüketemeyenler için lezzetli ve doyurucu bir alternatif sunuyor. Peki; yumurtasız mücver nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Yumurtasız Köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtasız mücver kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtasız mücver 150 kaloridir.

Yumurtasız Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Yumurtasız Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları rendeleyin, tuz serpip 10 dakika bekletin. Suyunu elinizle sıkarak iyice çıkarın.
  2. Üzerine ince doğranmış taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu, karabiber ve kalan tuzu da ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Karışım ne çok katı ne de çok cıvık olmalı.
  4. Tavada zeytinyağını kızdırın. Mücver karışımından kaşıkla alıp tavaya bırakın. Her iki tarafını da altın rengi alana dek kızartın.
  5. Fazla yağını almak için havlu kağıt üzerine çıkarın. Yoğurt eşliğinde sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Mücverleri, yanına bir kasede sarımsaklı süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  • Mücverleri pişirdikten sonra lavaşla rulo yapıp içine marul, yoğurt ve nar ekşisi ekleyerek pratik bir dürüm haline getirebilirsiniz.
  • Yumurtasız olduğu için hafif bir kahvaltı ya da hafif sebzeli bir öğle yemeği alternatifi olarak değerlendirilebilir.
  • Taze yeşilliklerle hazırlanmış limonlu salata ile birlikte mükemmel bir tabak oluşturur.
  Püf Noktası
  • Kabakların suyunu iyice sıkın bu adımı atlamayın. Aksi takdirde mücver hamuru çok cıvık olur ve dağılabilir.
  • Un miktarını kontrollü ayarlayın kabakların su oranına göre unu yavaş yavaş ekleyin. Kıvam, kaşıkla alıp tavaya bırakıldığında formunu koruyacak şekilde olmalı.
  • Nohut unu ile daha tok bir kıvam vegan veya glutensiz alternatif isteniyorsa beyaz un yerine nohut unu kullanılabilir, ayrıca daha tok ve besleyici bir yapı sağlar.
  • Daha az yağ için dilerseniz fırında ya da air fryer’da da pişirebilirsiniz. 180°C’de yağlı kağıt serili tepside 20–25 dakika kontrollü pişirin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diğer Tarifler Öğün Tercihleri Kızartma Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Yer Elması
Fırında Mücver Tarifi
Garnitürlü Enginar Tarifi
Kabak Diblesi Tarifi
Kabak Kalye
Kremalı Brüksel Lahanası