Tatlı Patatesli Pancake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı Patatesli Pancake Tarifi İçin

Malzemeler

Tatlı Patatesli Pancake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasayı önce boyuna ikiye, sonra her bir parçayı yeniden boyuna ikiye keserek ince kıyın. 1 yemek kaşığı zeytinyağında tuz ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. 
  2. Tatlı patatesi rendeleyin. 1 yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber, kabartma tozu ve unu çırpın. Rendelenmiş patatesleri suyunu sıkarak ekleyin. Pırasayı da ilave ederek tüm karışımı iyice birbirine yedirin.
  3. Isıtılmış, zeytinyağıyla yağlanmış pankek tavası veya normal tavada birer kaşık döküp kaşığın sırtıyla düzelterek şekillendirip çok kısık ateşte kızarana dek pişirin.


    Betül Gençoğlu
    @nilumilu
    Bu etkinlik sayesinde mevsiminde bulabildiğimiz sebzelere, meyvelere başka bir bakış açısı geliştiriyoruz. Bu pancake de kısıtlı seçenekleri daha zengin kullanabilmeye yönelik beyin fırtınasından çıkmış onlarca güzel tariften biri oldu benim için.

    Aydan Üstkanat’ın notu
    Yemeklerde tatlı patatese pek yer vermiyoruz, oysa ki sonbaharda tam zamanı. Sanırım tatlı patates kullanmayı alışkanlık haline getirmek için bu pancakeler güzel bir başlangıç.

    Şekersiz muzlu pancake tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pankek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Patatesli Tarifler Diğer Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan