Hindistan Cevizi Sütlü Nohutlu Bal Kabağı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizi Sütlü Nohutlu Bal Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Hindistan Cevizi Sütlü Nohutlu Bal Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp doğrayın. Pırasaları yarım cm kalınlığında kesin. Doğradığınız pırasalar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin.
  2. Küp doğradığınız bal kabağı, haşlanmış nohut, ince kıydığınız kırmızı chili biberi ve sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca taze zencefil ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  3. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın ve üzerini ince kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Pırasa Diblesi Tarifi
Portakallı Pırasa Yemeği Tarifi
Karnabahar Graten Tarifi
Çıtır Brokoli Tarifi
Karamelize Sebzeli Mantar Sote Tarifi
Portakallı Ispanak Kökü Tarifi