Balkabağı Püresi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek oranda lif içeren balkabağı, kabızlığa iyi gelir. Sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir. Bununla birlikte vücudun hastalık direncini arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, balkabağı püresi için detaylara geçebiliriz.

Balkabağı Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

  • 2 dilim balkabağı 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • ½ su bardağı kaşar
  • 3-4 dal maydanoz
  • Balkabağı Püresi

    Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

    1. Balkabaklarının kabukları soyulur ve çatal ile delikler açılır. 
    2. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve baharatlar dökülür, sarımsaklar ile birlikte fırına atılır. 
    3. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Ardından blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. 
    4. Tavada kaşar ve zeytinyağı ile birlikte birkaç dakika pişirilir. 
    5. Maydanoz ince ine kıyılır ve üzerine dökülerek servis edilir.

    Tarif Kategorileri

    Öğle Yemeği Mama Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

    Benzer Tarifler

    Pritnisa
    Airfryer'da Sebze Şiş
    Peynirli Sultani Bezelye
    Labne Peynirli Bebek Patlıcan
    Bobotie
    Airfryer'da közlenmiş patlıcan