Gürcü Sarması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sakarya mutfağının çok sevilen tariflerinden biri olan gürcü sarması, Gürcü mutfağından ülkemize katılmış yemeklerden biridir. Gürcü sarmasının dışı karalahana, içi ise patatesten oluşur. Osmanlı mutfağında da büyük bir ilgi gören gürcü sarması, yoğurtla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, gürcü sarması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tevenk sarma ve vişneli pazı sarması tarifine de göz atın.

Gürcü Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Gürcü Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve haşlanmaya bırakılır. 
  2. Bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan su da karalahanalar birkaç dakika haşlanır. 
  3. Patatesler ezilir baharatlar ile birlikte püre haline getirilir. 
  4. Maydanoz, taze soğan ve bulgur tereyağında kavrulur ve ardından patates püresine eklenerek karıştırılır.
  5. İçerisine ceviz ve ezilmiş sarımsakta ilave edilir. 
  6. Haşlanan yapraklar harç ile sarılır ve tencereye dizilir. Pişirilir. 
  7. Tereyağı kızdırılır içerisinde salça eklenir ve kavrulur. Sarmaların üzerine dökülerek servis edilir. 
  8. İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Marmara Yemekleri Yöresel Çorbalar Sarma Tarifleri Patatesli Tarifler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Ekşi krema soslu etli pazı sarma
Güveçte Yaprak Sarma
Azeri usulü yaprak sarma
Kabak Sarması
Etli Yaprak Sarma
Mısır unlu pazı sarması