Ekşili Yaprak Sarma Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İç harcındaki limonlu ve sumaklı lezzetiyle fark yaratan bu ekşili yaprak sarma tarifi, geleneksel sarma tariflerine ferah bir dokunuş katıyor. Nar ekşisiyle taçlanan ekşili yaprak sarma tarifi, özellikle meze sofralarının yıldızı olmaya aday. Peki; ekşili yaprak sarma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon ekşili yaprak sarma kaç kaloridir?

Bir porsiyon ekşili yaprak sarma 200 kaloridir.

Ekşili Yaprak Sarma Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Alternatif Malzemeler:

Ekşili Yaprak Sarma Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Asma yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayın.
  2. Soğanı küçük doğrayın, yağda kavurun, salçaları ekleyin.
  3. Pirinci, baharatları, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  4. Yapraklara küçük miktarda harç koyup sarın.
  5. Tencereye dizin, üzerine limon dilimleri yerleştirin.
  6. Üzerine biraz zeytinyağı ve sıcak su ekleyerek kısık ateşte 50 dakika pişirin.
  Servis Önerisi
  • Soğuk servis edilir. Yanında yoğurt ya da ayranla harika gider.
  Püf Noktası
  • Sararken yaprakların yırtık olmamasına dikkat edin.
  • Harcı sarmadan önce biraz soğutun.
  • Sumağı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu eklemek aroma katacaktır.

Tarif Kategorileri

Sarma Tarifleri Sarma ve Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Soslu Yaprak Sarması Tarifi
Etli Lahana Sarması Tarifi
Etli Pazı Sarma Tarifi
Kavanozda Pratik Sarma Tarifi
Dut Yaprağı Sarması Tarifi
Kıymalı Lahana Sarması Tarifi