Zeytinyağlı Pazı Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı pazı sarmasında nar ekşisi yerine sumak ekşisi kullanabilir, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları iç harca ekleyebilirsiniz. Sarmaların üzerine arzuya göre limon dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Zeytinyağlı yaprak sarma ve karalahana sarması tarifine göz atmayı unutmayın.

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol suda yıkadığınız pazı yapraklarının sap kısımlarını kesin. Yırtık olan yaprakları ayırıp sap kısımlarıyla birlikte pişirme tenceresinin tabanına yayın.
  2. Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp 1 dakika kadar bekletip hemen çıkarın ve buzlu suya atın. Daha sonra pazı yapraklarını çıkarıp suyunu iyice süzün.
  3. Pirinç ve pilavlık bulguru yıkayıp süzün. Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın, soğan ve sarımsağı hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  4. Domates ve toz şekeri ekleyip domates suyunu çekene kadar kavurduktan sonra domates salçasını ekleyip karıştırın.
  5. Yıkanmış pirinç ve bulguru, nar ekşisi, sumak, kuru nane, tuz ve tane karabiberi ilave edin. Az miktarda sıcak su ekleyin.
  6. Dolma harcını, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pirinç hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ocaktan aldığınız dolma harcına maydanozu ilave edip ılınması için bekletin. 
  7. Büyüklüklerine göre en fazla iki eşit parçaya böldüğünüz pazı yapraklarını tezgah üzerine alın.
  8. Üstte kalan damar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla alın ya da ezerek yumuşatın.
  9. Yaprakların orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Aynı işlemi iç harç bitene kadar tüm yapraklara uygulayın ve tencereye dizin. 
  10. Sosu için; biber salçası, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu sıcak suyla karıştırın. Hazırladığınız dolmaların hizasına gelecek şekilde tencereye aktarın.
  11. Ağırlık yapması ve sarmaların pişerken açılmaması için geniş bir servis tabağını üzerlerine kapatın.
  12. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte, kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin ve kapağını açmadan soğutun. Daha sonra servis tabağına dizin ve iyice soğuduktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Sarma ve Dolma Tarifleri Sarma Tarifleri Tencere Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması