Kış aylarının en sağlıklı ve lezzetli yemeklerinden biri olan pırasa dolması, hem hafifliği hem de besleyici özelliğiyle sofralara şifa getirir. İç harcında kullanılan pirinç, baharatlar ve isteğe göre eklenen kıyma ile zenginleşen bu özel yemek, farklı damak zevklerine kolayca uyarlanabilir. Geleneksel lezzetleri sevenler için hazırladığımız pırasa dolması tarifi, hem pratik adımları hem de sağlıklı içeriğiyle öne çıkıyor. Üstelik bu pırasa dolması tarifi, yoğurtla ya da limon eşliğinde servis edildiğinde ana yemek veya meze olarak sofralarda baş köşeye oturuyor. Peki; pırasa dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kabak Dolması tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon pırasa dolması 220 kaloridir.
Sosu için:
Pırasa:
Pirinç:
Soğan:
Salça:
Baharatlar:
Zeytinyağı:
Sosu için: