Kavun Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan kavun dolması, günümüze kadar ulaşan nefis yemeklerden biridir. Eski zamanlarda sünnet düğünü gibi ihtişamlı törenlerde kavun dolması sunulurdu. Kavunun içi oyularak kıymalı harç ile doldurulur. Fırında pişirilen kavun dolması, sosla birlikte servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, kavun dolması nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kabak çiçeği dolması ve etli soğan dolması tarifine de göz atın.

Kavun Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kavunlu sos için

Kavun Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını tencerede eritip yemeklik doğranmış soğanı yumuşayana kadar kavurun.
  2. Kıymayı da ilave edin. Suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. 
  3. Pirinci, bademleri ve kuş üzümlerini ekleyin. 10 dakika boyunca kavurun.
  4. En son tuzunu, baharatını ve kıyılmış yeşillikleri ilave ederek tatlandırın. Kavun dolmasının içi hazırdır. 
  5. Kavunu ortadan ikiye kesin, içini kaşıkla (İki parmak kalınlığında duvarı kalacak şekilde) temizleyin.
  6. Kavunun içinden çıkan parçaları atmayın, daha sonra sos yapımında kullanacağız.
  7. Hazırladığımız iç harcı kavunun içerisine doldurun. 
  8. Kavunun içinden çıkan kavun parçalarını tereyağı ile kavurup rondoda sos haline getirin.
  9. Çok ince kıyılmış otları ekleyip tatlandırın. 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  10. Fırından alın, ilk sıcaklığı geçince üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz servis yaparken sosunu üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Dolma Tarifleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Osmanlı Mutfağı MasterChef Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Nar ekşili kuru dolma
Kırkçikli kelem dolması
Erik Dolması
Rocoto Relleno
Açık biber dolma
Kofik Dolması