Tavuk Etli Kış Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Kış Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk marine için

Salata için

Tavuk Etli Kış Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soya sosu, sarımsak, zencefil, şeker ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini ekleyin ve üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Izgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kağıt havlu serili bir tabak üzerine alarak bekletin. Atom kıvırcığı ince doğrayın ve geniş bir kaba alın. Lahanayı ekleyin. Salatalık ve havuçları ince çubuklar şeklinde doğrayarak salataya ekleyin. Kıyılmış nane, ince doğranmış biber, kavrulmuş soğan ve sarımsağı da ilave edip karıştırın. Üzerine iri dövülmüş fıstıkları serpiştirin. Acılı sos ile servis yapın.

Acılı sos
3/4 su bardağı mayonez,1/4 su bardağı krema, 1/3 su bardağı chili sosu, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, 1 yemek kaşığı küp doğranmış kırmızıbiber, 2 çay kaşığı dijon hardalı, 1 çay kaşığı toz şeker, Taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz.

Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli.

İçeriğinde birçok mineral barındıran pratik kış salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yeşil Zeytin Salatası
Tavuklu Semizotu Salatası
Mangolu Kinoa Salatası
Yaza Özel Mango Salatası
Çilek Soslu Roka Salatası
Romanesco Salatası