Piyaz
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaşarlı köftenin en lezzetli eşlikçisi olan piyaz, etli yemeklerin yanında meze veya salata olarak sunulur. İsteğe göre içine farklı malzemeler de eklenebilir. Piyaz yapımında kullanılan ana malzemeler domates, kuru fasulye, haşlanmış yumurta ve zeytindir. Özellikle Antalya'da tahin sosuyla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, et ve balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz nefis piyaz tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Piyaz Kaç Kalori?

Alternatif olarak çiroz salatası ve Girit zeytin salatası tarifine de göz atın.

Piyaz Tarifi İçin

Malzemeler

Piyaz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeyi bir gece önceden suda ıslatın ve bu şekilde bekletin.
  2. Fasulyenin suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerini geçecek şekilde içme suyu ekleyin, kısık ateşte haşlayın.
  3. Pişen fasulyeleri bir süre sıcaklığının geçmesi için bekletin. Ardından süzerek salata kasesine alın.
  4. Kırmızı soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tatlı kaşığı tuz ile soğanları ovalayın.
  5. Tuzla ovduğunuz soğanları bol suda duruladıktan sonra suyunu süzün.
  6. Maydanozu ince ince kıyın. Domatesleri de doğrayın.
  7. Fasulyelerin üzerine doğradığınız malzemeleri ekleyin. Ardından sirke, zeytinyağı ve tuzunu da koyarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Izgara köfte ya da et yanında servis edilebilir.
  Püf Noktası
  • Fasulyeleri mutlaka kısık ateşte pişirin. Bu sayede kabukları soyulmayacaktır.
  • Fasulyelerin lapa olmaması için, derin kasede bol suda haşlayın.
  • Hazırladığınız piyazı zeytin dilimleri ve haşlanmış yumurta ile süsleyin.
  • Piyaz yapımında fasulye yerine kuru börülce de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Meze Tarifleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata