Peynirli Közlenmiş Patlıcan Salatası
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Peynirli Közlenmiş Patlıcan Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan çatalla birkaç yerinden delin. 20 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp yıkadığınız patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin. Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup ufak parçalara doğrayıp bir karıştırma kabına alın. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, ufaladığınız beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzeri için tereyağını eritip pul biber ekleyin. Salatayı servis tabağına alıp üzerine pul biberli tereyağı gezdirin. Servis yapın.
Detaylı anlatımı ve püf noktaları ile klasik patlıcan salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata