Köz Patlıcan Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan Türk mutfağında çok sevilen, ana yemekleri, salataları hatta reçeli bile yapılan süper bir sebze. Patlıcan her mevsim tezgahlarda yerini alan popüler bir sebzedir. Dikim işleminden 60-100 gün sonra hasat edilir. Kendine has bir tadı aroması vardır. Özellikle közlendiğinde sade ya da salata olarak tüketilebilmektedir. Köz patlıcan salatası sadece bir kaç malzeme ile birlikte oldukça lezzetli bir meze, salata olmakla beraber içerisine farklı köz sebzeler atarak salatayı zenginleştirme imkanı da sağlıyor. Köz patlıcan salatasını yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz. Sadece 6 malzeme ile birlikte yapacağınız lezzetli köz patlıcan salatası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

1 Porsiyon Köz Patlıcan Salatası Kaç Kaloridir?

Patlıcan ile alternatif lezzetler yapmak istiyorsanız patlıcan ile yapılan 20 tarife göz atabilirsiniz. 

Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Köz Patlıcan Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan çatalla birkaç yerinden delin. 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu süzüp yıkadığınız patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin.
  3. Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup ufak parçalara kesin ve bir karıştırma kabına alın.
  4. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini ince kıydığınız fesleğenle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Patlıcanları fırından çıkardıktan sonra sıcakken bir kapaklı bir kaba alarak üzerini kapatırsanız ve ılıması beklerseniz kabuklarını daha rahat soyarsınız. 
  • Patlıcanlar ile birlikte kırmızı biber közleyerek salatanıza lezzet katabilirsiniz. 
  • Patlıcanları fırında közlemek yerine alüminyum folyoya sararak ocakta dikkatli bir şekilde közleyebilirsiniz. 
  • Sirke tadını seviyorsanız içerisine 1 yemek kaşığı da sirke koyabilirsiniz. 
  • Patlıcanın acı tadı gitsin diye suda bekletmeyi unutmayın. 
  • Dilerseniz, taze soğan da ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata