Kalamarlı Ve Şalgamlı Kısır
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ayvaz Akbacak’dan renkli, lezzetli ve sağlık deposu güzel bir tarifle karşınızdayız. İnce bulgur, şalgam suyu ve domates ile hazırlanan bu yemek, bamya turşusu ile birlikte sunulur. Şık görünümü ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Malzemeler hazırsa, kalamarlı ve şalgamlı kısır tarifine geçebiliriz.

Klasik kısır tarifine de göz atın.

Kalamarlı Ve Şalgamlı Kısır Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Kalamarlı Ve Şalgamlı Kısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru kapaklı, derin bir kaba alın ve üzerine şalgam suyu ile sıcak suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın ve şişmesini bekleyin. 
  2. Bulgur şişip soğuduktan sonra sırayla soğan, maydanoz, marul ve domatesi ekleyin. Biber salçası, zeytinyağı ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştırın. 
  3. Kalamarı bir tavaya alarak su ekleyin ve pişirin. Bir tabağa alarak tuz ve zeytinyağı ile tatlandırın.
  4. Elma ve portakalı dilimleyin. Bamya turşusunu uzunlamasına ikiye kesin. 
  5. Kısırı bir kalıp yardımıyla servis tabağına alın. Yanına kalamarı yerleştirdikten sonra bamya turşusu, elma ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Bakliyat Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Garnitürlü Makarna
Kinoalı Tabule Salatası
Karalahana salatası
Şalgamlı Kuskus Salatası
Yeşil elmalı salata
Narlı salata