Cevizli Enginar Ve Yabani Pirinç Salatası
Cevizli enginar ve yabani pirinç salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli, pratik, doyurucu ve kolay bir salata tarifi ile karşınızdayız. Ceviz, enginar ve avokado ile hazırlanan yabani pirinç salatasını, ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

Cevizli Enginar Ve Yabani Pirinç Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Enginar Ve Yabani Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarların dış yapraklarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. İçindeki tüylü kısmı bir kasık yardımıyla çıkarın. 
  2. Bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ile limon suyunun 2/3’ünü ekleyerek 10 dakika haşlayın.
  3. Yabani pirinci tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzün ve geniş bir kaba alın. 
  4. Son olarak enginarları, avokado, kuru domates, taze soğan sapı, ceviz içi, limon suyu, bol zeytinyağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavuklu Semizotu Salatası
Mangolu Kinoa Salatası
Yaza Özel Mango Salatası
Çilek Soslu Roka Salatası
Romanesco Salatası
Armut Salatası