Van Cacığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Van yöresine ait sadece kahvaltılarda sunulan cacık tarifi ile karşınızdayız. Klasik cacık tariflerinden farklı olarak, Van cacığı peynir, maydanoz, biber gibi farklı malzemelerle hazırlanır. Ayrıca sulu değil, daha koyu bir kıvamdadır. Kahvaltılara ek olarak meze olarak da sunulabilir. Peki, Van cacığı nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, Van cacığı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz en lezzetli kahvaltılık tariflere göz atmayı unutmayın.

Van Cacığı Tarifi İçin

Malzemeler

Van Cacığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yoğurdu bir kaseye alın. Lor peynirini ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını yoğurda karıştırın.
  2. Salatalığı ve biberi çok küçük doğrayarak yoğurda ekleyin. Maydanoz, pul biber ve tuz ilave ederek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Doğu Anadolu Yemekleri Salata Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Cunda Ezmesi
Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator