Topik
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ermeni mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan topik, zaman içerisinde Türk mutfaklarında da kendine yer bulmuştur. Ana malzemeleri nohut, yenibahar ve fıstık olan bu meze, ana yemeklerle birlikte servis edilir. Hafif bir tadı olduğu için, sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Özellikle İstanbul ve çevresinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, Ermeni usulü nefis topik nasıl yapılır birlikte görelim:

1 Porsiyon Topik Kaç Kaloridir?

Topiğin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değerleri bakımından zengin olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır.

Topik Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Topik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
  2. 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  3. Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Topik mezesini, klasik köfte veya çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Soğanları diğer malzemelerin tadını bastırmaması için, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, rendeleyebilirsiniz.
  • Rendelemek yerine doğranmış soğan kullanacaksanız, karamelize işlemini tahta spatula ile yapın.
  • Karamelize esnasında soğanların üzerine bir tutam esmer şeker ilave edin.
  • Üst kısmında da tahin kullanılacağı için, içine koyacağınız tahini iyi ayarlayın.
  • Nohutların daha kolay haşlanması için, bir gece önceden suda bekletin.

Tarif Kategorileri

Marmara Yemekleri Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin