Sarımsaklı Süzme Yoğurt Mezesi Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı ve meze sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sarımsaklı süzme yoğurt, hem pratik hazırlanışı hem de aromasıyla sofralara farklı bir tat katıyor. Sarımsaklı süzme yoğurt mezesi tarifi, taze maydanoz ve dereotu ile birleştiğinde hem göze hem de damağa hitap eden nefis bir lezzet sunuyor. Farklı sunum seçenekleri ve malzeme alternatifleri ile kolayca hazırlanabilen sarımsaklı süzme yoğurt mezesi tarifi, kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her öğünde sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Peki; sarımsaklı süzme yoğurt mezesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Pancar Turşulu Süzme Yoğurt tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sarımsaklı süzme yoğurt mezesi 70 kaloridir.

Sarımsaklı Süzme Yoğurt Mezesi Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Sarımsaklı süzme yoğurt mezesi tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Sarımsak Alternatifleri

Maydanoz ve dereotu yerine:

Süzme yoğurt yerine:

Zeytinyağı yerine:

Pul biber yerine:

Sarımsaklı Süzme Yoğurt Mezesi Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları soyun ve ezerek püre haline getirin.
  2. Süzme yoğurdu bir kaba alın, içine tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Ezilmiş sarımsağı, doğranmış maydanoz ve dereotunu yoğurda ilave edin. Tüm malzemeler homojen bir karışım oluşturana kadar karıştırın.
  4. Zeytinyağının bir kısmını karışıma katıp karıştırın, kalanını servis sırasında üzerine gezdirebilirsiniz.
  5. Mezeyi bir servis tabağına alın, üzerine pul biber serpin. Dilersen biraz daha zeytinyağı gezdirerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Mezeyi taze ekmek, lavaş veya krakerler ile kahvaltıda veya atıştırmalık olarak servis edin.
  • Izgara et, tavuk, sebze veya köfte yanında garnitür olarak sunabilirsiniz; yemeklerin lezzetini artırır.
  • Üzerine biraz zeytinyağı ve pul biber gezdirerek hem görsellik hem de ekstra aroma katabilirsiniz.
  • Farklı sunumlar için mezeyi küçük kaselere paylaştırıp meze tabağı olarak servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Sarımsağın aromasının yoğurda iyice geçmesi için meze hazırladıktan sonra 10–15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayın; fazla sarımsak mezenin tadını baskın yapabilir.
  • Zeytinyağı mutlaka kaliteli ve aromatik olmalı; hem lezzeti hem de sunumu artırır.
  • Maydanoz ve dereotu taze olursa mezenin rengi ve aroması daha güzel olur.
  • Mezeyi çok önceden hazırlarsanız, sarımsak aromasının yoğurda geçmesi için dinlendirme süresini uzatabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Cevizli Kuru Domates Mezesi Tarifi
Kabak Borani Tarifi
Bal Kabaklı Tarator Tarifi
Pancar Borani Tarifi
Pancarlı Kuru Cacık Tarifi
Patates Topik Tarifi