Paşa Meze
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İzmir ve Muğla ile özdeşleştirilen paşa mezesi, farklı peynir türleri ile hazırlanan bir mezedir. Soğuk olarak servis edilen bu besin, et ve sebze yemeklerinin yanında sunulur. Yunan mutfağında da yer verilen paşa mezesi, besin değerleri bakımından zengindir. İçerisinde yoğurt ve peynir kullanıldığı için kalsiyum değeri de yüksektir. Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, özel gecelerde sunabileceğiniz paşa mezesi tarifine başlayabiliriz.

Paşa Meze Tarifi İçin

Malzemeler

Paşa Meze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beyaz peyniri derin bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine zeytinyağı, kekik ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın.
  2. Rokfor peyniri, ince kıyılmış sarımsak, süzme yoğurt ve ince çekilmiş ceviz içini ilave edip harmanlayın.
  3. Peynirlerin tuzluluk derecesine göre tuz ilave edebilirsiniz. Malzemeleri iyice karıştırın.
  4. Paşa mezesini, kuzu kaburga ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Paşa Mezesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce mutlaka peynirlerin tadına bakın. Tuzluluk oranına göre tadını dengeleyebilirsiniz.
  2. İsteğe göre rokfor yerine, tulum veya lor peyniri de kullanabilirsiniz.
  3. Sarımsakların daha yoğun olması için, ezme yöntemini tercih edebilirsiniz.
  4. Paşa mezesini dilimlenmiş ekmek ile birlikte servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Paşa Mezesi Kaç Kaloridir?

Paşa mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Düşük kalorili bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Pratikliği ile bilinen ve et yemeklerine çok yakışan humus tarifini de deneyebilirsiniz.

Özel gecelerde sofranızı renklendirmek ve sevdiklerinizi şımartmak için sunabileceğiniz, meze tariflerine göz atmayı unutmayın!

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler Meze Tarifleri Peynirli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin