Muhammara
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Muhammara, Suriye'den mutfağımıza gelen ve vazgeçilmez olan bir lezzet. Köz biber, salça ve baharatların uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Genellikle meze olarak sofralarımızda yer alsa da, akşam yemeklerinde meze olarak ya da sabah kahvaltılarda tüketilebilir. En lezzetli eşlikçisi beyaz peynirdir. Genellikle ekmek ile birlikte tüketilir. Yedikçe yediren bu mükemmel lezzetin ise yapımı oldukça kolay, pişirmenize ise gerek yok. Malzemeleriniz hazırsa muhammaranın yapım aşamaları aşağıda. 

Muhammara Kaç Kaloridir?
Muhammaranın bir yemek kaşığı(15 gram) 56 kaloridir. 

Muhammara Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Muhammara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
  2. İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin. 
  3. Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
  4. Kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Muhammarayı servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek ekmek dilimleri ile servis yapın.

  Püf Noktası
  • Mutfak robotu yerine bıçakla doğrayarak muhammara yapabilirsiniz. 
  • Acı direncinize göre acı miktarında değişiklik yapabilirsiniz.
  • Hazır köz biber kullanacaksanız biberleri suyundan çıkardıktan sonra yıkamalısınız.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Salata ve Meze Tarifleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği Bayram Yemekleri Hatay Mutfağı Pratik Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin