Hamsi Koli
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Koli Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Koli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Tuzlayın ve en az 20 dakika bekletin.
  2. Pazı yapraklarının saplarını kesin ve kalın orta damarlarını çıkarın. Yaprakları yıkayın, kıyın ve çukur bir kaseye alın.
  3. Taze soğan ve çarliston biberi temizleyip yıkayın. Kıyın ve pazıya ilave edin. Taze naneyi de kıyıp ekleyin.
  4. Mısır ununu yeşilliklere katın ve karıştırın. Hamsi, tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Karışıma azar azar su katarak boza kıvamı bir karışım elde edin. Karışımı fırın kabına alıp 200 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Balık Yemekleri Meze Tarifleri Hamsi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin