Domatesli Ve Soğanlı Alabalık
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domatesli Ve Soğanlı Alabalık Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli Ve Soğanlı Alabalık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Domatesleri enine ince daire şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp piyazlık doğranmış soğanları ilave edin ve karıştırarak yumuşayıp diri kalacak şekilde kavurun. Kesme şekeri, kuş üzümlerini, çam fıstıklarını ve tarçını ekleyip karıştırın. Üzerlerine domatesleri dizin. Tuz serpin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Domatesler pişerken alabalık filetoları tuzlayın. Domateslerin saldığı su çekilmeye başlayınca bir tavayı kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Filetoları yağda kızartın. Tenceredeki domateslerin üzerine ekleyin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin