Çemen
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Oldukça lezzetli olan çemen kahvaltılarda tüketilebileceği gibi et ve köfte yemeklerinin yanında sos olarak tüketilebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız çemen tarifinin detayları aşağıda. 

Çemen Tarifi İçin

Malzemeler

Çemen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları soyup ezin. 
  2. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.
  3. İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. 
  4. Servis tabağına yerleştirin. 
  5. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  6. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi

Çemeni köfte yanında ya da ekmekle kahvaltılarda tüketebilirsiniz. 

  Püf Noktası
  • Salça miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 
  • Maydanoz kullanmayabilirsiniz. 
  • Blenderdan geçirebilir ya da bıçakla doğrayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Tzatziki
Bal kabaklı humus
Atom Mezesi
Yemlik Cacığı
Uskumru Tarator
Kinoalı somon marin