Yufkalı Pirzola
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yufkalı Pirzola Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Yufkalı Pirzola

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pirzolaların üzerlerine tuz ve kekik serpin. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın.

Yoğurt ile zeytinyağını bir kapta karıştırın. Yufkaları üstüste yayıp arasına yoğurtlu karışımı sürün. Yufkayı kalın şeritler şeklinde kesin. Pirzolaları yufkaya sarıp maydanoz sapı ile bağlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Sos için tüm malzemeleri karıştırıp tavada pişirin. Sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Diğer Tarifler Bayram Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı