Terbiyeli Paça Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyeli Paça Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Paçaları temizleyip yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Paçaları derin bir tencereye alıp su, soğan, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Kapağı açık olarak kaynamaya bırakın. 

Su kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın. Paçalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Paçaları kevgirle ayrı bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. 

Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Bayram Yemekleri Etli Çorba Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Çorba Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı