Kağıtta Mantarlı Bonfile
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kağıtta Mantarlı Bonfile Tarifi İçin

Malzemeler

Kağıtta Mantarlı Bonfile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bonfileleri düz zemine alıp döverek inceltin. Sıvıyağ, tuz ve baharatları karıştırıp etleri tek tek karışıma bulayın ve 10 dakika bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları ve sivribiberleri ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. Domates, mantar, sarımsak, sivribiber ve maydanozu bir kasede harmanlayın.

Alüminyum folyodan bonfile adedi kadar kare parçalar kesin. Her bir parçaya bir bonfile alıp ortasına 2 kaşık mantarlı karışım yerleştirin. Bonfileyi bohça şeklinde kapatıp folyoyu paket şeklinde sarın. Paketleri fırın tepsisine yerleştirin, paketlerin 2 parmak yüksekliğine gelecek kadar su ilave edin. Fırında 35 dakika pişirin. Servis tabaklarına ikişer paket alıp folyoları açın. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : Bu tarifin çok lezzetli olmasının sebebi tüm malzemenin çiğ olarak alüminyum folyoda kendi saldığı suyu ile pişmesi.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bayram Yemekleri Diğer Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı