Kabak Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Antalya yöresi ile özdeşleşen kabak tatlısı, genellikle yılbaşı ve bayram sofralarında sunulur. Hazırsanız, kabak tatlısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Kabak Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakların sert kabuğunu ve yeşil kısımlarını bıçakla keserek temizleyip dilimleyin. Yıkayıp suyunu süzün.
  2. Geniş bir tencereye kabak dilimlerini yan yana dizin (üst üste gelmemelerine dikkat edin). Üzerine toz şekeri serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat bekletin.
  3. Suyunu bırakan kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp 25 dakika daha pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Dilerseniz tahin ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  • Üzerlerine ceviz veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Şeker ile birlikte kabakları kısık ateşte pişirin. 
  • Lezzet katması için kabaklar pişerken içerisine çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz fırında ya da sobada pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Meyveli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı