Bayram Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bayram çorbası, Sivas’a özel bir çorbadır. Bilinen tuzlu çorbaların aksine tatlıdır. Aslında çorbadan ziyade bayram hoşafı da denebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, bayram çorbası tarifinin detayları aşağıda. 

Bayram Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Bayram Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hurma, erik, şeker ve kayısı dışındaki malzemeler tencere içerisine alınır. 
  2. Önceden haşlanmış malzemeler hep birlikte de bir süre haşlanır. 
  3. Üzümler açılınca şeker dışında kalan malzemeler eklenerek pişirilmeye devam edilir. 
  4. Şeker eklenerek pişirilmeye devam edilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  5. Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bayram Yemekleri Bakliyat Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı
Pesto soslu fırında patlıcan kebap