Bademli Perde Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Perde Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Bademli Perde Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. 2 kaşık margarini eritip fıstığı kavurun. Pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Su ve tuz ekleyip pilavı pişirin. Ciğeri doğrayıp teflonda kavurun. 
Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın. Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın. 
Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin. Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın. Açtığınız hamuru kalıba yayın. 
Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın. Son sırayı pilavla tamamlayın. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın. 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Siirt'in yöresel yemeği olan klasik perde pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı