Ayvalı Taraklık Tavası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Taraklık Tavası Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Taraklık Tavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup kıyın. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  2. Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin. Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün.
  3. Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  4. Ayvaları iyice yıkayın. İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin.
  5. Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin. 
  6. Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : MUTFAĞIMIZIN OLMAZSA OLMAZI
    Et yemekleri eskiden beri Türk mutfağının olmazsa olmaz çeşididir. Özellikle eski sofralar etsiz kurulmazdı. En çok tercih edilen etler ise, koyun ve kuzu eti idi.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bayram Çorbası
Et Salatası
Et Paçası
Ciğer yahni
Kağıtta Dana Dil
Saksı kebabı