Etli Brioche Sandviç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hakan Özfırıncı’dan öğle yemekleriniz için şahane bir lezzet önerimiz var. Fransız ekmeği olarak da bilinen brioche, yumuşak ve küçük şekillidir. Görünümü ile çöreğe benzeyen brioche, tereyağı ve yumurta içermektedir. Bu sandviçler sade veya etli olarak sunulabilir. Genellikle kahvaltı ve çay saatlerinde tüketilir. Peki, etli brioche nasıl yapılır? Malzemeleri hazırsa, etli brioche sandviç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak focaccia ve mısır ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Etli Brioche Sandviç Tarifi İçin

Malzemeler

Brioche için 

İç malzeme için 

Etli Brioche Sandviç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağ hariç tüm malzemeyi derin kaba alarak yoğurmaya başlayın.  Tereyağı küplerini yavaş yavaş yaklaşık 8-9 dakikada bir ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  2. Kenarlardan ayrılıp pürüzsüz bir hamur halini alınca +4 derece sıcaklıktaki buzdolabında bir gece boyunca dinlenmeye bırakın. 
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru porsiyonlara ayırın, tost kalıbına alın ve  mayalanmaya bırakın. Hamur yaklaşık 3 katına çıkınca,  önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40-45 dakika süreyle kontrollü olarak pişirin. 
  4. Brioche ekmeğinden iki dilim keserek iç kısımlarını tavada kızartın ve alt ve üst dilimlerin içine 1’ er dilim emmantel peyniri koyun. Alt dilime turşuları yerleştirin. 
  5. Jülyen doğranmış arpacık soğanları ile çok ince dilimlenmiş antrikotu kızgın bir tavada çok az zeytinyağı,  tuz ve karabiber ekleyerek pişirin.
  6. Pişirdiğiniz antrikot dilimlerini turşunun üzerine yayın ve  sandviçi diğer dilimle kapatın.
  7. Yağsız tavada veya fırında ekmeğin iki tarafı iyice kızarana kadar pişirdikten sonra servis edin.

Etli Brioche Sandviç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Brioche hamurunu yaparken oda ısısı 25 derecenin üzerindeyse, hamur daha kısa sürede mayalanır.
  2. Dilerseniz, hamurları top şeklinde de açabilirsiniz. Daha sonra ortasını bölerek harç ile doldurabilirsiniz.
  3. Ilık sütün yarısını ılık su olarak da kullanabilirsiniz.
  4. Emmantel yerine sevdiğiniz farklı bir peynir çeşidini de tercih edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli Sandviç
Enginarlı sandviç
Somonlu kruvasan sandviç
Kruvasan sandviç
Sakallı Sandviç
Hangover Tostu