Zerdeçallı Ve Narlı Humus
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye, İsrail, Lübnan, Yunanistan ve Arap mutfağında sık sık tüketilen humus, en çok rağbet gören mezelerden biridir. 12. yüzyıldan beri sofralarda yerini alan bu besin, genellikle et ve balık yemeklerinin yanında servis edilir. Ana malzemeleri nohut ve tahin olsa da, nar, zerdeçal, biberiye, sumak gibi malzemelerle tatlandırılabilir. Mutluluk hormonunu yükseltirken, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde de etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz zerdeçallı ve narlı humus tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zerdeçallı ve Narlı Humus Kaç Kaloridir?

Daha fazlası için kolay meze tariflerine göz atın.

Zerdeçallı Ve Narlı Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Zerdeçallı Ve Narlı Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

           

    
  Servis Önerisi

Zerdeçallı ve narlı humusu, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Nohutları bir gece öncesinden ılık suda bekletin. Böylece daha çabuk yumuşayacaklardır.
  • Pişen nohutları önce çatalla ezin, ardından mutfak robotunden geçirin.
  • Sarımsakları ezerken içerisine birkaç damla limon suyu sıkın. Ardından bu karışımı diğer malzemelerle birleştirin.
  • Humusu 2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Üzerini streçleyip buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma