Türlü Konserve
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Türlü Konserve Tarifi İçin

Malzemeler

Türlü Konserve

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yaydıktan sonra sıcak fırında birkaç dakika kurutun.
  2. Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Patlıcanları alacalı soyup iri küpler şeklinde doğrayın.
  3. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin. Kabakların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.
  4. Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayarak ikiye veya üçe kesin. Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün.
  5. Domatesleri dilimleyin. Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin.
  6. Tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun. Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde saklayın.

Türlü konservesini kapağı kapalı cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Konserve ile yemek yapmak için, türlü tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma