Tonbalıklı Üçgen Dilimler
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tonbalıklı Üçgen Dilimler Tarifi İçin

Malzemeler

Tonbalıklı Üçgen Dilimler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kuru nane ile pul biberi bir kasede harmanlayın. Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

Yufkaları üstüste yerleştirin. Küçük bir tabağı (çapı en fazla 15 santim) ters çevirin ve ince uçlu bıçak yardımıyla yuvar laklar kesin. Her yuvarlağı sekiz eşit üçgene bölün.

Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Her dilimin üzerine baharat karışımından serpiştirin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Frenk soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın. Konserve tonbalığının yağınısüzüp derin bir kaseye alın. Çırpılmış mayonez ve kıyılmış yeşillikleri ila ve edip karıştırın.

Dilimlerin üzerine tonbalıklı karışımdan paylaştırın. Dilerseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Ton Balıklı Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma