Sucuk Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sucuk Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Sucuk Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sucukları iki parmak kalınlığında verev dilimlere kesin.
  2. Hamur için ıspanağı temizleyip doğrayın.İyice yıkayın. Hafif haşlayıp elinizle sıkarak suyunu süzdürün.
  3. Robotta püre halinde ezin. Mayayı ılık suda eriyene kadar karıştırıp 10 dakika bekletin. Un, doğranmış tereyağı, mayalı su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pürüzsüz kıvamda bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru top şeklinde kapatıp üç misli kabarana kadar bekletin. Francala şekli verip ortasını bıçakla uzunlamasına çizin.
  5. Üzerine tuzlu su sürüp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarın.Ekmek soğuyunca dilimleyin.
  6. Sucuk dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürüp ızgara yada mangalda iki taraflı pişirin. Sucukları ıspanaklı ekmek dilimlerinin arasına yerleştirin.Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma